Lärare avskedad för att ha protesterat mot muslimska elevers rasism

10 februari 2010

Ber om ursäkt om inlägget är rörigt eller ser konstigt ut på annat sätt. Det är skrivet mitt i natten och jag är väldigt trött.

Storbritannien. Nicholas Kafouris, 52, stämmer sin f.d. arbetsplats Bigland Green Primary School i London. Anledningen är att han efter att ha jobbat på skolan i tolv år blivit avskedad sedan han klagat på att muslimska elever, vissa endast åtta år gamla, vid upprepade tillfällen fällt grovt rasistiska kommentarer gentemot kristna och judar samt hyllat terroristerna bakom attackerna på World Trade Center i september 2001.

Några av de muslimska eleverna hyllade under lektionstid terrorister och sade bland annat de som låg bakom terrordåden den elfte september var ”hjältar och martyrer”. Vid ett tillfälle sa en elev ”rör mig inte, du är kristen” efter att Kafouris råkat vidröra honom. Andra elever förklarade att de ville bli självmordsbombare när de blev stora och att ”de kristna och judarna är våra fiender – du också, för du är kristen”.

Kafouris gjorde en anmälan till rektorn om de rasistiska och antisemitiska uttalande som förekommit, men rektorn gjorde inget åt saken, utan ursäktade och rättfärdigade elevernas uttalande och menade att Kafouris inte hade anledning att känna sig illa till mods av elevernas rasistiska påhopp, de gjorde det bara för att retas med honom.

De rasistiska yttrandena blev med tiden alltmer frekventa. Eleverna uttryckte glädje över dödandet av andra religiösa och kulturella grupper. När Kafouris i november 2006 sa till en elev som pratade om att knivhugga ett annat barn och förklarade att en advokat nyss dött efter att ha blivit knivhuggen svarade pojken att han var glad att mannen dog eftersom ”han var kristen och engelsman, och vi är muslimer”.

Under en religionslektion berättade Kafouris berättelsen om den gammaltestamentliga profeten Jona. En elev undrade då om Jona var jude och skrek sedan ”jag hatar judar, de är våra fiender”.

Kafouris tog, som så många gånger förr, upp saken med rektorn, men hon avfärdade honom återigen och lade istället hela skulden på honom personligen och beklagade sig över hans gnäll. Ett par månader sedan sjukskrevs han pga. depression sedan en biträdande rektor sagt åt honom att inte ”utmana eleverna”. Två år senare fick han sparken.

Läs artikeln ur The Daily Mail här

Politiskt Inkorrekt har också tagit upp detta.

Man kan fråga sig hur detta är möjligt? Elevernas kommentarer är som hämtade från nazisternas propagandafilmer där man utmålade judar som råttor och allmänt avskum. Ja, de är värre till och med eftersom de öppet hyllar, stödjer och säger sig vara villiga att delta i mördandet av judar, kristna och andra västerlänningar. Och när någon protesterar mot detta så försvarar rektorn dem som sagt dessa hemskheter. Varför?

Hade det sett annorlunda ut om det var en blond och kristen elev som sagt att hans mål i livet var att döda muslimer? Troligtvis. Och självklart borde skolan reagera mot detta, men varför är det inte bara ok utan försvarbart när en grupp muslimska elever gör detta?

Storbritannien är ett skräckexempel på vad som händer med en ansvarslös immigrationspolitik. Britterna är i minoritet i sin egen huvudstad (Guardian) och man verkar helt ha gett upp vad gäller muslimsk fundamentalism. Sverige är inte mycket bättre. De antisemitiska strömningar som rådde under första hälften av 1900-talet är på väg tillbaka, judar tvingas fly från Malmö, de måste återigen vara på sin vakt för att undvika trakasserier och våld, judiska församlingar attackeras och de lever under ständigt hot. Bara under förra året fördubblades anmälningarna om antisemitiska hatbrott. Judiska familjer som bott i Sverige i hundratals år tvingas fly till Israel eftersom Sverige är för otryggt. Det som för vissa en gång var en fristad från nazisterna har nu blivit så otryggt att man väljer att flytta till ett land som dagligen beskjuts av palestinska terrorister efter som det senare alternativet trots allt är tryggare. Hur kunde det gå såhär snett? Skillnaden från judeförföljelsen under förra seklet är att den här gången är antisemitismen importerad. Dessvärre vågar riksdagspartierna inte ta itu med detta. De muslimska väljarna är nämligen alldeles för många för att man ska våga ta itu med problemet. Från vänsterhåll verkar man till och med dela de antisemitiska åsikterna.

Det finns dock ett parti som står upp mot den muslimska antisemitismen: Sverigedemokraterna. Att dessa beskylls för att vara rasister eller t.o.m. nazister är för mig totalt oförståeligt. För medan riksdagspartierna bara står och ser på medan pogromerna pågår (och ibland till och med hetsar upp antisemitismen än mer) så vill SD göra något åt detta. Historien får inte upprepa sig, vi måste sätta stopp för judeförföljelserna.

Annonser

Ett svar to “Lärare avskedad för att ha protesterat mot muslimska elevers rasism”

  1. Stisse said

    Har skrivit i ett annat forum om detta, men det förtjänar att upprepas. Vi måste mangrant sätta ner foten och säga ”Nej” till alla tendenser som det som står i denna artikel. Ingen ska kunna gömma sig bakom religionsfrihet för att hetsa mot andra! Våra myndigheter måste inse att diskriminering även kan drabba etniska svenskar t.ex. och inte låta den som hotar och hatar exempelvis alla icke-muslimer ursäktas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: