Inte konstigt att det är dyrt att gå till tandläkaren…

05 februari 2010

…när Folktandvården slösar resurser på HBT-certifiering och annat trams. Nu är jag visserligen inte tandläkare, men jag har svårt att tänka mig att sexuell läggning har något med tandvård att göra. Att vara professionell i sitt bemötande av hbt-personer krävs det ingen utbildning för. Att påstå något sådant är ju bara löjligt. Dessutom kan man ju undra varför man nödvändigtvis måste avslöja detaljer om sitt privatliv för sin tandläkare. Det brukar även vara rätt svårt att prata när någon står och rotar i käften på en, så man pratar ju inte lika mycket med tandläkaren som man kanske gör med frisören.

UNTs artikel upprörde många läsare och man följde därför upp med en andra artikel

Nyheten om att folktandvården i Uppsala län ska hbt-certifieras av RFSL lämnade inte läsarna oberörda. Onödigt, menade många. För Eva Ljung, tandvårdsdirektör på Folktandvården, var det ännu ett bevis på att certifieringen behövs.

Det är väl klart att folk reagerar när de ser deras surt förvärvad skattepengar slösas på ren skit? Med Ljungs logik kan rättfärdiga all form av slöseri av skattemedel. Faktum är dessutom att det inte bara var ”många” som tyckte det var onödigt: samtliga kommentarer till artikeln är negativa till tramscertifieringen.

Ljung fortsätter med att säga att ”[e]n del av det här handlar om att följa lagen, men sen vill vi vara en jäkligt bra vårdgivare också”. Vill man vara en bra vårdgivare bör man väl rimligtvis satsa resurser på själva vården istället för annat trams?

Förhoppningsvis så är Eva Ljung bara virrig och tror att det är första april. Men det är nog tyvärr rätt liten chans.

Avslutar med att citera signaturen Kurt Olsson:

Vad är det människorna med dessa ovanliga läggningar vill ha? Personalen på folktandvården och alla andra liknande platser ska väl göra sitt jobb? I det ingår att ta emot dem som behöver deras hjälp på ett respektfullt och vänligt sätt. Sen ska dom göra sitt jobb med så hög kvalitet som möjligt. Sen säger man tack och hej, och efter det går man hem. OM man är hbt eller inte, om man är vit, svart eller grön, om man hejar på Sirius, om man gillar katter eller hundar spelar väl för f-n ingen roll. Jag börjar allvarligt tro att det faktiskt är nåt fel på hbt-personer, dom verkar helt fixerade vid att få basunera ut sin sexuella läggning i alla sammanhang. Ni duger väl som patienter hos tandläkaren Ni som alla andra?? Vad är problemet? Sluta slösa med skattemedel på sånt här strunt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: