Angående incidenten vid Lars Ohlys tal i Almedalen

03 juli 2009

Zanna Nordqvist

Zanna Nordqvist

I söndags inleddes årets upplaga av Almedalsveckan. Första dagen var Vänsterpartiets, och Ung Vänsters Ida Gabrielsson, uttalad och stolt kommunist, och partiledare Lars Ohly stod på scenen och talade. En mindre incident inträffade ett trettiotal meter bort från scenen, vilket bl.a. Politikerbloggen rapporterat om. Dock är rapporteringen medvetet vinklad vilket gör att jag känner mig tvungen att kommentera händelsen eftersom jag såg allt med egna ögon.

25-30 personer (en del höll sig på avstånd för att slippa råka illa ut om något skulle hända, vilket förklarar Politikerbloggens uppgivna antal)  från Sverigedemokratisk Ungdom var på plats för en tyst och fredlig demonstration. Man diskuterade i förväg med polisen hur man kunde protestera mot Ohly utan att på något sätt störa åhörarna eller talarna. Man fick därefter en angiven plats runt trettio meter bredvid scenen och direktiv om hur högt man fick hålla upp de plakat man hade (”Inga kommunister till riksdagen 2010! Rösta Sverigevänligt!” och ”Hjälp Ohly att hitta ett nytt jobb!” samt ett par EP-valsaffischer). Detta följde man givetvis.

Dock är det inte alla vänstersympatisörer som tycker om yttrandefrihet och som anklagade SDUarna för att protesten var odemokratisk. Någon anledning till varför den skulle vara det framgick inte, och man undrar vilken skev demokratiuppfattning vissa har. Det är tydligen ok att kasta föremål och vissla, skrika och på annat sätt störa ett möte, men att stå tyst är alltså  inte ok?

En av dessa antidemokrater gick därefter till attack och försökte riva sönder ett av plakaten, vilket till viss del lyckades innan hon stoppades av Erik Almqvist och poliserna som var i närheten. Efter detta tog polisen beslutet att man skulle skydda SDUs medlemmar och ställde sig därför i en ring runt dem. Zanna Nordqvist, som var den som attackerade SDU, ställde sig en bit bort med sina kommunistvänner och beklagade att hon inte lyckades riva ner hela plakatet och klagade på ett rivsår på armen som hon sade sig ha fått av ”Almqvists judiska klor”.

Efter ytterliggare ett antal hetsiga, men fridsamma diskussioner med bl.a.vänsterpartisten och Attac-grundaren America Vera-Zavala tog Ohlys tal slut och det var dags att bege sig. SDU fick instruktioner av polisen hur man skulle ta sig från platsen och man fick eskort en bit på vägen för att undvika att bli attackerade igen. Ett par personer försökte följa efter, men man lyckades skaka av sig dessa.

Senare på kvällen rusade ett gäng på mellan 15 och 20 personer från våldsvänstern mot ett gäng SDUare som var på väg till krogen. De skrek hotfulla saker, men som tur är uppstod inget handgemäng utan SDUarna vände bara om och gick tillbaka

Dagen därpå befann sig Zanna och hennes lilla gäng på debatten mellan Erik Almqvist (SDU) och Niklas Wykman (MUF) där de skrek glåpord och idiotiska kommentarer åt båda debattörerna.

Såväl attacken i Almedalsparken som den senare på kvällen är polisanmälda.

Zanna ”Lingonpaj” Nordqvist är på f.ö. ett fan av de somaliska piraterna, massmördaren Tommy Zethraeus och Anna Lindh-mördaren Mijailo Mijailović på sin Facebook.

Annonser

11 svar to “Angående incidenten vid Lars Ohlys tal i Almedalen”

 1. Vilket sjukt drägg, de där kommunisterna.

 2. Dragan Klaric said

  De har våldet i blodet! Det är bara så man kan tolka det. Kommunistdrägget och deras yngel är så extremt våldsamma att man börjar bli rädd. Hur i helvete har detta drägg lyckats ta sig in i riksdagen och vad är det för fel på de andra riksdagspartierna som inte har något emot att sitta i samma församling som detta drägg? Att det socialdemokratiska drägget samarbetar med dessa kommunist drägg är förståeligt då deras ideologi är densamma, men miljöpartiet som en gång i tiden var ett normalt parti med bra värderingar och sund logik men sin politik att värna om miljön hur i helvete har de lyckats bli snärjda av socialist och kommunist drägget?

  Men vi ser ju vart vår samhälle är på väg! AFA, kommunistdrägg, socialistdrägg, annat rött drägg samt islamister går hand i hand med nazister ibland då de kastar okvädesord mot judar. Detta såg man under Palestina konflikten. Jag har inte mycket mer att tillägga än att vi måste vara mycket rädda om i fall detta röda drägg tar över makten i riksdagsvalet 2010.

 3. Robsten said

  Ja det här är ett problem att ta tag i inför 2010. Jag gissar att AFA kommer att mobilisera frampå vårkanten redan.

  Typer som Zanna Nordqvist är nog inget större problem, tror inte ens hon tillhör AFA, eller dess anhang. Men de riktiga AFA kommer att bli ett stort problem, främst i Stockholmsregionen. Man borde redan nu fundera på hur man skall hantera problemet inför 2010.

  Det är egentligen inte så fruktsamt att ösa ur sig invektiv efter att det hänst som vi alla borde räknat ut skulle hända. Det är just nu vi skall bli konstruktiva och förbereda oss på något sätt.

  • Dragan Klaric said

   Hej Robsten

   Det är inte lätt att förbereda sig mot något som har det politiska etablissemangets samt svensk medias stöd! Men jag förstår samtidigt vad du menar. Det är en hårfin balansgång man måste gå, man skulle många gånger vilja smälla kommunistdrägget på flabben men det skulle enbart resultera i dålig publicitet för partiet. Det är bättre att bekämpa drägget med intelligens och med pennans makt då där står de sig helt flata.

   Man ser att idiotismen hos socialist, kommunist och AFA drägget är väl förankrad så i slutändan så kommer de att ha spelat ut sin roll i samhället.

  • Olle said

   Hon är aktiv medlem i Afa, hon har varit känd i sthlm en längre tid.

 4. Christian said

  Det värsta är att Zanna faktiskt var lite småsöt.
  Något gick väldigt fel i tidig ålder.

 5. Det är ju bra att bloggarna finns i alla fall som kan ge en motvikt mot etalbissemangsmedias vinklade rapportering. Nämnda Politikerbloggen är ett riktigt lågvattenmärke vad gäller journalistik.

 6. Dragan Klaric said

  Som alla vet så varnas gravida för att kröka, röka och använda droger! Något som vänsterdräggets, socialistdräggets och AFA dräggets mammor tydligen inte lyssnade på! De kan vara hur söta som helst på utsidan samtidigt som de är helt förstörda i huvudet!

  De är de bästa beviset på att man inte ska använda sig av skadliga preparat när man är gravid!

 7. PP said

  Vänsterns antisemitism tar sig efterhand rent av bisarrt ut efterhand och borde väcka behörig uppmärksamhet hor adekvat myndighet!

 8. UncleBob said

  Har något i filmväg lagts upp på dessa vänstermuppar?
  Varje filmklipp där de visar sina antisemitiska och antidemokratiska ansikten är guld värt.

  Väljarna vill nog se med egna ögon att det är sant det där angreppet av Zanna Nordqvist

  När ett sådant klipp legat ute på Youtube en månad kommer de att få så många negativa kommentaret att de inser sin världelösa ideologi.

  UncleBob

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: