Barnporr + piratpartism = sant

23 juni 2009

Piraterna har fått sin första ledamot i ett nationellt parlament. Det är den tyske socialdemokraten Jörg Tauss som beslutat att gå över till Piratenpartei, det tyska piratpartiet. Tauss är, likt de svenska piraterna, mot internetcensur, vilket han bl.a. visat genom sitt motstånd mot nedstängning av barnporrsajter. Precis som  svenska piratpartiet så påstår han att internetcensur är en fara för demokratin, när det i själva verket verkar vara så att han mest är rädd för att inte kunna ladda ned fritt utan att riskera att åka fast. Tauss är nämligen själv misstänkt för barnporrbrott.

Svenska Piratpartiets ordförande Rick Falkvinge säger i en kommentar att det är ”jättekul att parlamentariker väljer att flytta över till piratpartiet”. När han konfronteras med barnporrmisstanken säger han att det är ”ett imageproblem” men tillägger att han fortfarande är glad över att det dykt upp en pirat i den tyska förbundsdagen.

På frågan om vilka som är välkomna i det svenska piratpartiet svarar han att alla som delar deras ideal, förutom ”främlingsfientliga” är välkomna. Ska man tolka detta som att pedofiler som försvarar barnporr är välkomna, men inte en person som ifrågar migrationspolitiken (vad nu det har med upphovsrätt och frihet på internet att göra)?

Annonser

5 svar to “Barnporr + piratpartism = sant”

 1. Brynte said

  Välskrivet inlägg. Piratpartiet har haft tydliga sekteristiska drag redan från början och man kan märka nu efter EU-valet att de har blivit mycket mindre aktiva även på nätet.

  Så fort man skrev om dem förut så infann sig en störtflod av rabiata och ibland hotfulla kommentarer. Det gick heller inte att diskutera med dem i sak, alla som inte höll med var ”okunniga” (fast man kunde aldrig förklara hur) eller delaktig i den stora konspirationen mot dem.

  Dessutom hade de egentligen inte mer än tre-fyra olika argument som de upprepade om och om igen.

  De är dock ett bra exempel på hur lättmanipulerad vissa segment av befolkningen är.

  Så fort de ska enas om ett riktigt politiskt program kommer de falla sönder.

 2. Argument said

  Yeah… Du vet om att han troligen inte är skyldig? Han jobbade tidigare med barnporr inom politiken och hade därmed tillstånd att ladda ner det, men det tillståndet drogs bort och innan han hann radera filerna från datorn blev han anmäld. Det är så jag har uppfattat det i all fall.

 3. northpirate said

  Innan du går ut och gör referenser till artiklar så kan jag ju uppmärksamma dig att du bör ta med alla bitar av kakan så man får en helhetssyn på det hela.

  ”Han är inte dömd för något och oavsett det så handlar det om en ledamot (för Piratenpartei) i tyska Bundestag, säger Falkvinge, som betonar att de svenska och tyska partierna är helt fristående från varandra.”

  Detta står att läsa i exakt samma artikel som du hänvisar till. Jag tycker själv att det är väldigt beklagligt att det tyska piratpartiet kan vara så väldigt klantiga så att man väljer att ansluta en parlamentariker som står under brottsmisstanke, men det är en det tyska partiet är helt fristående från det svenska.

  Tauss har varit öppet kritisk mot hur barnporrslagen används i syften den inte bör användas, genom att tex tysta ner sidor som inte har med saken att göra. Detta har även hänt in sverige när man velat släcka ner piratebay med den motivering samt även släckt ner sidan Kopimi som varit kritisk mot upphovsrättslagarna. Lagen har alltså används som en censureringslag där den inte bör användas. Detta är skamligt.

  Missförstå mig nu inte för allt i världen, alla vettiga människor är emot vidriga brott som barnpornografi. Och även piratpartiet har öppet gått ut och sagt att de gärna ser mer satsning för att bekämpa brott inom det området.

 4. Mattias said

  Northpirate: Men det är ju ändå så Falkvinge säger att ”främlingsfientliga” inte är välkomna i PP samtidigt som han inte nämner någonting om (misstänkta) pedofiler i en artikel som handlar om just en pedofilmisstänkt! Anmärkningsvärt? Ja!

  Nu tror jag inte att Falkvinge är speciellt medveten om vad han säger och hur det låter. Han är nog ingen slipad retoriker precis, men inte desto mindre partiledare för ett parti som fick över 7% i Europaparlamentsvalet. Det finns en hel del kvar att önska av en sådan person…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: